Co jeść, aby się wyrzeźbić?

Jaką dietę stosować, aby wyrzeźbić ciało?

Organizm zużywa kalorie i energię o każdej porze dnia, nawet gdy śpimy, konieczne jest więc zapewnienie poprzez odżywianie odpowiedniej potrzebnej energii. Dla osób uprawiających sport ważne jest, aby wybrać odpowiednią dietę rzeźba odżywki, która zawiera znaczną różnorodność pokarmów wspierających zwiększone zapotrzebowanie na energię wynikające z pracy mięśni. Niezbędne jest spożywanie pokarmów zawierających szerokie spektrum składników odżywczych , aby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie kaloryczne od 2000 do 5000 kcal.

Jak wspomóc mięśnie odpowiednią dietą i wprowadzeniem określonych pokarmów?

Woda
Czy woda jest pokarmem? Pod każdym względem woda ułatwia wchłanianie składników odżywczych i jest niezbędna dla stanu wewnętrznego nawodnienia organizmu. Przy zmniejszonym spożyciu wody główne wymiany biochemiczne zachodzą z trudem i zmęczeniem, a to nie pozwala na regenerację, wsparcie, treningi, postępy, a także jest naprawdę szkodliwe dla zdrowia.. Woda jest niezbędna dla mięśni, ponieważ pozwala również na szybką eliminację toksyn, a także pozbycie się produktu ubocznego metabolizmu białek (mocznik jest wydalany z moczem, ale jeśli nie pijesz wystarczająco dużo, mechanizm ten się zapycha).

Owies
Owies to wspaniały pokarm, który oprócz wspomagania wszystkich grup mięśni ciała, bardzo pomaga również płucom . Jedyne „przeciwwskazanie”: nie jest bezglutenowy , dlatego należy uważać, aby go nadużywać w przypadku problemów jelitowych. Wspomaga trawienie, znakomicie nadaje się do spożywania posiłku w fazie przed treningowej, wskazany również dla wzmocnienia masy mięśniowej.

Masło orzechowe
Masło orzechowe zawiera niezbędne mikroelementy, takie jak magnez , fosfor i cynk , które pomagają budować masę mięśniową.

Jajka
Doskonałe źródło białka i tłuszczów, dla osób nie będących weganami ta opcja jest bardzo korzystna. Zawsze lepiej nie przesadzać ze względu na cholesterol, ale jeśli trzymasz się umiarkowanego i regularnego spożycia, jajka są doskonałymi sprzymierzeńcami. Białko jaja jest przede wszystkim bogate w wodę, proteiny, sole mineralne w tym magnez, sód i potas, witaminy z grupy B oraz węglowodany.